De Garmin forerunner 45 review

Voor- en nadelen

Review

De Garmin Forerunner 45 is de opvolger van de succesvolle Garmin forerunner 35. Garmin heeft zijn best gedaan om de 45 versie nog wat uitgebreider en beter te maken en met succes. De Garmin Forerunner 45 biedt je eigenlijk alle functionaliteiten die je nodig hebt voor je hardlooprondje. 

Zo kan je met de Garmin Forerunner 45 alles meten en analyseren wat je wilt, of het nou gaat om trainingsinspanningen, afstand, snelheid, calorieën, stappen, slaap of stress. De GPS van de Forerunner 45 is erg nauwkeurig. Het hardloophorloge heeft ook toegang tot de gratis Garmin coach waarin jij kan kiezen voor de coach en je doel, die dan een aanpasbaar schema gebaseerd op jouw doel maakt. 

Door je smartphone te verbinden met de Garmin krijg je alle notificaties binnen op de Garmin. Hij is ook swimproof, waardoor het horloge ook erg geschikt is om mee te zwemmen. Hoewel het horloge vooral geschikt is voor het hardlopen en hier ook echt op gericht is kun je de Forerunner 45 ook prima gebruiken bij andere activiteiten zoals zwemmen, fietsen of wandelen. De hartslagmeting van de Garmin Forerunner 45 is aardig accuraat al blijven hartslagbanden toch nauwkeuriger. Ook is de Forerunner 45 te koppelen met Garmin connect van waaruit je alles kan delen met bijvoorbeeld Strava en Trainingpeaks.

Design

Garmin Forerunner 45

Zoals je kan zien op de foto heeft de Garmin Forerunner 45 een mooi rond design. Ook heeft het horloge 5 knoppen aan de zijkant zitten waarmee je het apparaat kan bedienen. Dat is ook gelijk belangrijk om te weten want het horloge heeft geen touchscreen. Dit kan gezien worden als een nadeel of als een voordeel. Tijdens het hardlopen is het bijvoorbeeld niet heel gemakkelijk om met zweethanden via touchscreen het apparaat te bedienen. 

Het scherm is daarnaast 1,5 inch. Hierdoor kan je zeker de gegevens van je horloge aflezen, maar is het scherm in verhouding met andere hardloophorloges toch wel vrij klein. Ook heeft de Forerunner 45 een zogenaamde ‘always on display’. Dit houdt dus in dat je altijd naar de tijd kan kijken en naar de statistieken. Voor het scherm dat je standaard te zien krijgt kun je ook nog eens het design aanpassen via de Connenct IQ watch face.

Gegevensvelden

Garmin Forerunner gegevensvelden

Wanneer je gaat hardlopen wil je natuurlijk je gegevens bijhouden zoals je afstand, snelheid en hartslag. Belangrijk om te weten is dat je met de Forerunner 45 drie gegevensvelden kunt selecteren die je te zien krijgt tijdens je training. De modernere hardloophorloges hebben er wel meer, maar zijn natuurlijk ook duurder. Na afloop van je training kun je natuurlijk wel alle gegevens terug zien. 

Zelf gebruik ik de forerunner 45 ook en selecteer altijd mijn hartslag huidige tempo en afstand als gegevensvelden. Dit geeft me dan toch wel goede indicatie hoe mijn training verloopt.

Extra handige functionaliteiten

Garmin Forerunner 45 VO2 max

Wat een erg fijne en handige functionaliteit is van de Forerunner 45 is de VO2 max meting. Je Vo2 max geeft een goede indicatie in wat voor vorm je bent. Zo wordt berekend wat de maximale zuurstof is die je kan gebruiken tijdens het hardlopen. Dit werkte voor mij persoonlijk ook heel goed omdat je dan naast je hardlooptijden een andere indicatie hebt van hoe goed je op het moment bent. 

Ook kun je het hardloophorloge natuurlijk verbinden met je telefoon, waarna ook de livetrack functie kan worden ingeschakeld. Hiermee kun je laten zien aan andere waar je bent. De personen die dit mogen zien kan je zelf samenstellen. 

Als laatst heeft het horloge nog functionaliteiten om je slaap bij te houden en de stress gedurende dag. Zelf heb ik deze functionaliteiten natuurlijk ook even uitgetest en ik ben tot conclusie gekomen dat deze functies zeker een indicatie over je slaap en stress gedurende dag geeft maar dat de gegevens ook weer niet super accuraat zijn. Voor mij waren deze functionaliteiten sowieso niet echt van toegevoegde waarde, maar het kan natuurlijk erg interessant zijn voor de data analisten onder ons.

 

Vergelijking

Wanneer de Garmin Forerunner 45 vergeleken wordt met de andere hardloophorloges van Garmin valt het één en ander op:

Zo is de Forerunner 45 in vrijwel alle segmenten uitgebreider en beter dan zijn voorganger (de forerunner 35). Het enige puntje waar de Forerunner 45 minder op scoort is de batterijduur die net iets minder lang mee gaat. Maar voor de rest is het wel duidelijk dat Garmin een verbeterde versie op de markt heeft gebracht.

In vergelijking met de modernere en duurdere Garmin hardloophorloges zoals de Forerunner 55245 en 945 valt op dat de forerunner 45 eigenlijk niet veel minder scoort op het gebied van het hardlopen terwijl de nieuwere hardloophorloges wel een stuk uitgebreider beter zijn in functionaliteiten die niet per se betrekking hebben op het hardlopen zelf. Denk aan bijvoorbeeld functionaliteiten voor andere sporten en een langere batterijduur.

Conclusie

De Garmin Forerunner 45 is een uitstekende prijs-kwaliteit keuze voor degene die echt opzoek is naar een horloge voor het hardlopen. Deze Garmin biedt namelijk vrijwel alles wat je nodig hebt voor het hardlopen. Ook doet de Forerunner 45 niet zoveel onder voor de nieuwere en uitgebreidere versies op dit gebied. 

Wanneer je van plan bent om het horloge ook veel te gebruiken voor het dagelijks leven en andere activiteiten is het verstandig om naar andere sporthorloges te kijken zoals de Garmin Forerunner 245 of de Forerunner 945

Beoordeling

Algemene beoordeling
4/5
Prijs-kwaliteit verhouding
5/5

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *